Koen Everink: ‘Ik werd door Badr Hari zonder reden afgeslacht als een beest’

Badr-Hari

: 27-10-2012 10:59 uur

“Ik was in de ArenA niet dronken of stoned en heb niemand uitgedaagd.” Dat zegt zakenman Koen Everink in De Telegraaf van zaterdag over de mishandeling in juli waarvan kickbokser Badr Hari wordt verdacht. Eenmalig doet Everink zijn verhaal, want hij wil geen bekende Nederlander worden, verklaart hij in het interview.

Everink stelt dat hij tijdens dancefeest Sensation White in een skybox de hand schudt van Estelle Cruijff, vriendin van Hari, en kort daarna naar het toilet gaat.

Afgeslacht als een beest
Daar wordt hij in elkaar geslagen: “Het moment dat ik me weer herinner, lag ik al op de grond en ik herkende toen Badr Hari. Ik zag en voelde dat de stoot van hem afkomstig was. Hij leek vooraf al geagiteerd en sloeg tijdens een gesprek met de huurder van de box met zijn vuist in zijn handpalm.”

Selfmade miljonair Everink zegt te zijn afgeslacht als een beest, door onder anderen een van de beste vechters ter wereld. Van de breuken aan zijn gezicht en voet, is hij nog aan het revalideren maar zijn grote hobby’s voetballen en tennissen denkt hij niet meer te kunnen beoefenen.

Estelle Cruijf
Over Badr Hari zegt hij: “Ik denk dat iemand die tot zoiets in staat is een groot psychisch probleem heeft. Daar moet hij aan worden behandeld.”

Verder hoopt hij dat Estelle Cruijf, die geen verklaring wil afleggen omdat ze daar volgens haar advocaat mentaal niet toe in staat is, “in een helder moment wil denken aan welke mentale schade andere mensen hebben opgelopen door de daden van haar vriend”.

Negen aanklachten
Badr Hari moet volgende week vrijdag voor de rechter verschijnen, onder meer voor poging tot doodslag op Everink. Het slachtoffer zegt dan niet aanwezig te zijn omdat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.

In totaal staan er nu negen aanklachten op de dagvaarding tegen Hari. Wanneer die inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaatsvindt, is nog niet duidelijk.

Dwaalspoor
Ook schrijft de Telegraaf vandaag dat Badr Hari in het onderzoek naar de mishandeling van Koen Everink de politie mogelijk op een dwaalspoor heeft willen zetten.

Badr moest voor het onderzoek de schoenen inleveren die hij op zaterdag 7 juli tijdens Sensation White droeg.

Op bewakingsbeelden van een restaurant dat Badr die avond bezocht zag de recherche dat de kickbokser andere schoenen droeg.

“We konden niet vaststellen dat de aangeleverde schoenen de schoenen zijn die door Hari werden gedragen tijdens Sensation White”, staat in het proces verbaal.

CC-Foto: Paul Blank.

Over de auteur: Bert Brussen

ThePostOnline-CEO: Bert Brussen (1975, Veluwe) schrijft sinds hij het alfabet leerde. Pecunia non olet. Is gek op geld & ironie. Tevens mensenmens, zonnetje in huis, gangmaker op feestjes. Bewust kinderloos. Persoonlijk motto: 'Het leven een hel'.

Reacties:

 1. Wouter:

  Hé, waar is de PvdA spindoctor en bebaard historicus die dit gaan duiden in DWDD als incidentje en bovendien discriminatie?

 2. Dirk Zeeman:

  @Wouter: saai verhaal. Dat weten we nu wel.

 3. Robin:

  Sinds wanneer worden hier ANP-berichten doorgeplaatst? Daar kom ik niet voor.

 4. Mark R.:

  @Robin. Oh, ik wel. Ga dan gewoon weg. Alsof je hier moet komen.

  On topic: wat ik niet snap is waarom die Estelle niet kan worden gedwongen iets te zeggen. Alsof “psychisch niet in staat” het rechtvaardigt dus maar helemaal niks te zeggen in zo’n gruwelijke zaak.

 5. Robin:

  – Edit: doeidoei! –

  http://www.thepostonline.nl/regels/

 6. Bindsel:

  Lijkt wel iets uit de brugklas, alleen nu wordt het slachtoffer wel serieus genomen.

 7. johndeklerk:

  Ik ben het eigenlijk wel met @3Robin eens. Ik kom hier voor duiding en achtergrond. Het nieuws zelf lees ik wel op telegraaf, nu, ad, etc.

  Of mogen we het daar niet over hebben?

  En duiding en achtergrond genoeg in deze zaak:
  misschien keek het slachtoffer wel heel geil naar de borsten van Estelle tijdens het handenschudden, misschien gaf Estelle hem wel een knipoog, we zitten toch met de schaamtecultuur, moet je ook rekening mee houden….
  Hoe kan z’n voet nu gebroken zijn, zo laag slaat Badr toch niet?

  Vragen genoeg in deze zaak.

 8. Technisch detail: als je afgeslacht bent als een beest, ben je dood.
  Als je gewoon afgeslacht wordt ook.

 9. Bas:

  Je moet mensen als Hari gewoon niet in de ogen kijken en zeer zeker niet hun vrouwen een hand geven. Das vragen om problemen.

  En… hun wetten zijn niet de onze, toch Estelle?

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten