Politiek

Schotte wilde maffiabaas als lid van Centrale Bank Curaçao

09-10-2012 16:26

De SP wil opheldering van minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties over mogelijke banden tussen oud-premier Gerrit Schotte van Curaçao en de Siciliaanse maffia. SP-Kamerlid Ronald van Raak zei dinsdag in de Kamer dat hij een hele reeks vertrouwelijke brieven heeft die afkomstig zijn van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens Van Raak blijkt uit die correspondentie dat ook toenmalig minister Piet Hein Donner (voorganger van Spies) al sinds mei 2011 op de hoogte is van de banden tussen Schotte en de Siciliaanse maffiabaas Francesco Corallo. Naast de Italiaanse nationaliteit heeft Corallo ook een Nederlands paspoort.

Schotte wilde maffiabaas als lid van de Centrale Bank
De Curaçao Chronicle schrijft vandaag dat Schotte Corallo in 2011 wilde benoemen tot lid van de Centrale Bank van het eiland. Dat is saillant, Corallo wordt namelijk gezocht door Interpol. Hij staat zelfs op de most wanted list van de internationale politieorganisatie.

Schotte – die zich onlangs nog verschanste in Fort Amsterdam – doet mee aan de verkiezingen die eind volgende week op het eiland plaatsvinden.