Politiek

Tweede Kamer eist uitleg over Joris Demmink

08-10-2012 11:15

Van links af: Jozias van Aartsen, Joris Demmink.

Jarenlang stond de zaak Joris Demmink voor alles wat met conspiracy te maken had. De ‘main stream media’ waren er klaar mee terwijl op internet de complottheorietjes groter en groter werden. Maar sinds men zich in Amerika op de zaak Demmink heeft gestort, begint het ook in Nederland een serieus nieuwsitem te worden. Zo serieus dat nu Kamerleden van VVD, PvdA, SP, CDA en 50Plus opheldering eisen van minister Opstelten over zijn allerhoogste topambtenaar. Eerder wist het Algemeen Dagblad namelijk te melden dat Demmink “contact heeft gehad met een pooier van minderjarige jongens“.

En ja, de beruchte pedofielenverhalen rondom Demmink die op internet al zo lang de ronde doen, doen nu ook de ronde in de Kamer.

‘Er blijft een sfeer van dit soort verhalen om de secretaris-generaal hangen’, zo zegt een CDA-Kamerlid. Andere partijen zijn het daar volkomen mee eens.

Dankzij de PVV in het Europarlement gaat nu ook Europa zich met deze bizarre doofpotzaak bemoeien. PVV’er Lucas Hartong heeft een commissie van het Europarlement inmiddels verzocht de zaak Demmink op de agenda te zetten.